Abonneer op ons YouTube kanaal

Liefde voor groenten en fruit met de Surinaamse moestuin dame

Video stories

Eten om te delen
Achter de goedlachse Loes gaat veel schuil. De Surinaamse moestuinvrouw blikt terug op haar veelbewogen leven: “De cirkel is rond. Hier op het land hoor ik thuis. Het is alsof ik weer in Suriname ben”. Ze deelde met ons haar liefde voor het verbouwen van groente, waarom koken voor anderen haar gelukkig maakt en bereidde ze speciaal voor ons Surinaamse Bravoesoep, haar favoriet.

Loes verbouwt met veel liefde en aandacht groente en fruit op het land. Het zijn haar ‘kindjes’ en ze is dol op ze. Niet zo gek, want ze is opgegroeid op het platteland in Suriname. Als oudste kind uit het gezin moest ze al vroeg samen met haar ouders op het land werken. Het leven was zwaar en heel het gezin moest hard werken om rond te kunnen komen. Toen ze acht jaar was kookte ze al voor haar zeven broertjes en zusje. Ze maakte dan een grote pan Surinaamse Bravoesoep met de vers geoogste groente. Nog altijd is dit haar lievelingsgerecht, want het is eten om te delen. “Er is niets aan als je het niet kan delen. Nog altijd kook ik en deel ik de groente die verbouw vooral met anderen. Het is mijn manier van liefde geven en dankbaarheid tonen.”


Reageren


Abonneer op ons YouTube kanaal

Bekijk ook de volgende artikelen...icon

Video stories


icon

Receptenicon

Weetjesicon

Interviews
icon

Reageren