avocado - foto Joyce Pherai

Drie tips voor een perfect rijpe avocado

Weetjes

Bijna iedereen herkent dit probleem. In de winkel heb je alleen de keuze tussen avocado’s die zo hard als een appel zijn of van die bruine verschrompelde varianten die enkele dagen geleden eigenlijk al overrijp waren. Wie vervolgens dan toch maar kiest voor de onrijpe avocado die binnen een paar dagen eetbaar zou moeten zijn, komt vaak voor een onaangename verrassing te staan. Ze hadden nu rijp moeten zijn, maar hebben die fase schijnbaar overgeslagen en zijn alweer overrijp. Beetje frustrerend dus. Gelukkig zijn er oplossingen! Hierbij de drie tips voor een perfect rijpe avocado:

  1. Een onrijpe avocado in de fruitschaal liggen? Stop de avocado dan in een plastic zak met een rijpe banaan en knoop de zak goed dicht. De avocado neemt het ‘rijpe’ van de banaan over en is binnen korte periode goed rijp en eetbaar.
  2. Wie geen bananen in huis heeft kan de avocado ook in een zak stoppen met een appel of tomaat. Hoewel banaan de beste keuze is werkt het proces, in iets mindere mate, ook met die twee vruchten.
  3. De volgende tip werkt niet als de avocado echt volledig onrijp is maar wel als het eigenlijk nog een paar dagen zou moeten liggen. Pak de vrucht stevig in aluminiumfolie in en stop hem 10 minuten in de oven op zo’n 90 graden. Als de tijd om is, is de avocado nog redelijk koel en kan het direct worden gesneden. De binnenkant zal een stuk zachter aanvoelen en er is gelukkig geen smaakverschil.

Hoewel de eerste tip het beste werkt, zijn de andere twee tips ook zeker geschikt.

Eet smakelijk!


Reageren


Abonneer op ons YouTube kanaal

Bekijk ook de volgende artikelen...icon

Video stories


icon

Receptenicon

Weetjesicon

Interviews
icon

Reageren