Geroosterde-Paarse-Spruiten

Herfst in de keuken: Geroosterde Paarse Spruiten met limoen en olijfolie

Recepten

Ieder jaar kijk ik uit naar het moment dat je de paarse spruiten weer in de winkels kan vinden. Vanaf eind oktober zijn ze er weer. De geroosterde paarse spruiten is één van mijn favoriete herfstrecepten.

Het kleine zusje van de groene spruit heeft een mooie paarsachtige kleur en is wat kleiner dan de traditionele groene spruit. Naast een andere kleur heeft de spruit ook een mildere, zoetere en meer nootachtige smaak. Paarse spruiten bevatten naast veel vitaminen, mineralen en vezels ook veel anti-oxidanten die belangrijk zijn voor een goede weerstand.

Bij langdurige verhitting gaan de paarse spruiten verkleuren en worden ze grijs. Om de mooie paarse kleur te behouden kunt je de spruiten veel beter kort stomen, grillen of roosteren in de oven.

De Bereiding (30 minuten)
Voorbereiding: Verwijder de buitenste blaadjes en snijd de onderkant van de paarse spruit. Spoel ze af en ze zijn klaar voor bereiding.

Ingrediënten voor 2 personen:
400 gr paarse spruiten
2 eetlepels limoensap
2 takjes peterselie
zout en peper

De stappen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ovenschaal de spruiten, de olijfolie, twee eetlepels limoensap en de peterselie. Bestrooi het met peper en zout.
Verdeel de spruiten over de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en rooster de spruitjes op 180 graden circa 25 minuten totdat ze gaar zijn.

Tip: wil je de spruiten net iets hartiger maken? Doe er dan gebakken spekreepjes bij of rooster twee teentjes fijngehakte knoflook erbij.

Laat het mij vooral weten via Facebook met de hashtag #COOKINGTODAYNL als je de geroosterde paarse spruiten gemaakt hebt. Vind ik super leuk!


Reageren


Abonneer op ons YouTube kanaal

Bekijk ook de volgende artikelen...icon

Video stories


icon

Receptenicon

Weetjesicon

Interviews
icon

Reageren