Pasta met gegrilde-asperges en macadamiaboter

Pasta met gegrilde asperges en macadamiaboter

Green | Recepten

Voor 5-6 personen
Tijd: 25 minuten

Soms creëer je een gerecht dat zo heerlijk álles heeft: het is supersnel gemaakt, elegant, verassend, de kinderen vinden het alle vier lekker en je half-Italiaanse lief begint spontaan te spinnen. Eh… die van mij dan.
Macadamia-noten zijn toppers vanwege hun romige smaak. Als je rauwe gebruikt, fruit ze dan een paar minuten mee met de knoflook. Heb je iets meer tijd, dan zijn de gegrilde groentes uit de oven hier ook heel lekker bij.

  • 500 g tagliatelle of andere pasta
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 50 ml amandel- of druivenpitolie
  • 2 teentjes knoflook (liefst verse, gebruik er dan drie)
  • 100 g macadamianoten
  • 400 g groene asperges (of peultjes)
  • verse rode peper (tube, optioneel)
  • paar takjes verse, hele jonge munt; anders peterselie
  • zwarte olijven om te garneren

Zet een grote pan water met het bouillonblokje op voor de pasta en kook volgens de gebruiksaanwijzing; houd voordat je afgiet een beker (150 ml) van het kookvocht apart.
Pel en kneus de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olie, voeg de knoflook toe en fruit gedurende zeker 2 minuten op zacht vuur (laat de knoflook niet bruin worden, maar alleen z’n smaak afgeven!) Voeg de macadamianoten toe en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een dikke pasta. Voeg wat van het kookvocht van de tagliatelle toe en laat de machine nog even draaien tot er een dikke saus ontstaat. Proef en maak op smaak met (kruiden)zout en peper uit de molen.

Snijd de uiteinden van de asperges, kwast ze in met olijfolie die je op smaak hebt gebracht met kruidenzout en eventueel een heel klein beetje verse rode peper (tube) en grill ze in de gril-pan ongeveer 4 minuten. Je kunt ze ook onder de gril in de oven schuiven en halverwege draaien.
Schep de saus luchtig door de pasta, leg er dakpansgewijs de asperges op. Hak de munt heel fijn en strooi over de schotel. Garneer met de olijven en serveer meteen.


Reageren


Abonneer op ons YouTube kanaal

Bekijk ook de volgende artikelen...icon

Video stories


icon

Receptenicon

Weetjesicon

Interviews
icon

Reageren